Takip Edin

Sağlık

Cadı fındığı Yağı nedir ? Faydaları ve Zararları nelerdir?

Yayınlanma tarihi

-

Tuhaf bir ismi bulunan ve birçoğumuzun ismini dahi yeni duyduğu, bu yağın faydaları ve zararlarını sizler için araştırdık.

Cadı Fındığı :

Diğer bir ismi sihirli ceviz olan bitki, genellikle cilt bakımında ve cilt hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır. Türkiye’de acı fındık olarak ’da bilinir.

CADI FINDIĞI YAĞI NEDİR?

Bu bitkinin anavatanı Avusturalya olarak biliniyor. Birçok ülkede yetişmektedir. Cadı fındığı yağı yaygın olarak kozmetik ürünlerinde kullanılmaktadır. İçerisinde bol miktarda Omega 3, Omega 6, Omega 7, Oleik Air, Linoeik Asit ve Palmitoleik Asit bulundurur.

Cadı Fındığı Yağının Özellikleri?

Saçların Hızla Uzamasına Fayda sağlar.

Cadı fındığı yağı saç sağlığı içinde faydalıdır. Özellikle saçların hızlı uzamasını sağlayarak, saçınıza parlak bir görünüm kazandırır. Erkeklerin çok fazla karşılaştığı kepeklenme sorununu ortadan kaldırır. Aşırı şekilde işlem görmüş saçlarınızı onarır.

Cilde Faydalıdır.

Yağlı ciltlere fayda sağlar, Cildin Nem oranını dengeler.  Sivilce ve aknelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Göz altı torbaların zamanla yok olmasını sağlar. Egzamaya ve varise fayda sağlar. Çok can yakan Tırnak batmalarının iyileşmesini yardım eder.

Yaşlanma Karşıtıdır.

Cadı fındığı yağıAnti- aging kaynağı olduğu için yaşlanma karşıtıdır.

Kanser Tedavisine katkıda bulunur.

Hemoroid Hastalığına iyi gelir.

Peki Bu yağın Zararları nelerdir?

Ciltte oluşan bilinen herhangi bir etkisi yoktur, ama Kullanmadan önce Mutlaka doktorunuza Başvurunuz.

Kolesterol hastalığınız varsa kullanmayınız. Karaciğerde yağlanma Yapabilir, çünkü vücutta tutunma özelliğine sahiptir.

İçerisinde bol miktarda Omega 3, Omega 6, Omega 7, Oleik Air, Linoeik Asit ve Palmitoleik Asit bulundurduğundan Uzun vadeli kullanımlarda kilo aldırır.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir